Пастир намери човешки труп, оглозган от диви животни 20.11 | 11:39

Смята се, че останките са на изчезнал 82-годишен мъж

От Филипа Тодева

Пастир е намерил човешки череп и части от скелет в землището на с. Долно Камарци. Това съобщиха от ОД на МВР в София. Установено било, че черепът и костите са на 82- годишен мъж от селото, напуснал дома си преди месец и половина.

Непосредствено след като бил обявен за общодържавно издирване полицейските служители претърсили района около селото, използвано било и следово куче.

Вчера около 14.30 часа кметът на селото позвънил в районното управление в Елин Пелин и съобщил, че минавайки под югозападния склон в края на селото пастир се е натъкнал на череп и кости от човешки скелет. Извършен бил оглед на местопроизшествието съвместно със служители от областната дирекция.

Останките от човешкия труп, оглозган от дивите животни, били установени в храсталак до дере на около един километър под югозападния склон на селото, по черния път посока с. Макоцево. До черепа и костите, останали без тъкан и кожа по тях, били намерени гумени чехли, част от панталон, червена бейзболна шапка и празна платнена чанта.

Синът на изчезналия 82- годишен мъж го е разпознал по намереното облекло, с което баща му е бил и в деня на изчезването си. Черепът и костите са изпратени в столицата за съдебно- медицинска експертиза. По случая в РУП- Елин Пелин е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени