Патриарх Неофит: Пълното мнозинство в църквата бе на лице 23.03 | 16:35

Той посъветва Наум да проповядва със слово, с дела на вяра, с любов и благочестие

От Теодора Кокаланова

"Очаквах новия Русенски митрополит да бъде избран с мнозинство и така се получи. Напоследък пълното мнозинство трудно се постига, но се радвам, че тук бе на лице", съобщи патриарх Неофит по време на приветственото слово към новия Русенски митрополит Наум. 

Той отбеляза, че като главен секретар на Светия синод епископ Наум е придобил ценен опит и е показал качества, които ще му бъдат полезни в предстоящото служение като архипастир на Русенската епархия.

"Показахте се като добър клирик, администратор, ръководител, който цени и уважава своите съслужители", отбеляза Негово светейшество.

Патриарх Неофит пожела на митрополит Наум да проповядва със слово, с дела на вяра, с любов и благочестие. "В суетата на многобройните си и многостранни грижи и задължения по управлението на епархията, никога не забравяйте коя е главната мисия на всеки духовник - да привежда хората към Бога и да ги приобщава към Неговото Тяло - Църквата Христова", пожела патриархът на новоизбрания митрополит, който ще го наследи в Русенската епархия.

Патриархът го призова да отделя постоянно внимание върху просветата и възпитанието на децата и младежите, предаде БТА. "Защото от това какви ценности ще бъдат вложени днес в душите на младите хора, зависи бъдещето на нашето общество", каза още Негово светейшество в словото си. 

Най-четени