Патриарх Неофит: Честита Цветница на всеки, който пази църковните и народните обичаи 01.04 | 12:03

Хиляди дойдоха в храм-паметника „Св. Александър Невски“ за литургията за днешния празник

От iNews.bg

Който пази църковните и народните обичаи, и се радва на всички добри постижения в своя живот - да бъдат честити всички, които празнуват в днешния ден. Честит празник! Това пожела българският патриарх Неофит преди светата литургия за Цветница в храм-паметника "Св. Александър Невски”, предаде БГНЕС.

Пожелавам честита Цветница на целия български народ, който пази църковните обичаи и народните обичаи, и се радва на всички добри постижения в своя живот. Това пожелание отправи патриарх Неофит към всички българи на влизане в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", преди да отслужи празничната литургия на Цветница.

Да бъдат честити всички, които празнуват на днешния ден и заедно с ерусалимските жители да пеем "Осанна" във висините. Благословен да бъде денят Господен, пожела българският патриарх, цитиран от бТВ.

Хиляди са българите, които дойдоха днес в най-големия ни православен храм, за да благословят върбовите клонки, които ще поставят над праговете на домовете си. На Цветница в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Пак за здраве се окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба. Върбовите клонки символизират палмовите, с които е бил посрещнат в Йерусалим Иисус Христос.

Водещи

Най-четени