Патриарх Неофит с молебен за помирение на българския народ 06.03 | 16:13

Светият синод и българският патриарх ще проведат литийно шествие с чудотворната икона „Достойно естъ“

От Ивелина Георгиева

Молебен за помирение на българския народ по повод размирния социален, политически и икономически период, в който се намира страната ще отслужи новоизбраният български патриарх и Софийски митрополит Неофит в неделя (10 март).

Това ще бъде първата св. Литургия на Неофит като български патриарх и Софийски митрополит.

Литургията ще бъде възгласена в катедралния храм "Света Неделя" в съслужие с архиереи и духовници на Българската православна църква.

На 9 март (събота) по инициатива на българския патриарх и Светия синод ще се проведе литийно шествие с чудотворната икона "Пресвета Богородица-Достойно естъ".

Иконата е дар от светогорското монашество на българската православна църква – българска Патриаршия и е обект на свято поклонение в патриаршеския катедрален храм-паметник "Св. Александър Невски".

Литийното шествие ще тръгне от "Св. Александър Невски" в 17.00 часа, ще премине през центъра на София и ще пристигне в катедралния храм на Софийския митрополит "Света Неделя".

Там ще бъде отслужено Всенощно бдение, та покровът на Божията Майка да всее мир и любов в сърцата на всеки православен българин, съобщиха от Светия синод.



Водещи

Най-четени