Патриархът за смъртта на dядо Кирил: Много ми е мъчно 09.07 | 18:53

„Губим ценен събрат и сътрудник“, заяви Негово светейшество

От Филипа Тодева

Губим ценен събрат и сътрудник. Това каза негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Кирил след като научи за смъртта на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, предаде TV7.

Патриархът подчерта, че дядо Кирил се грижил много за епархията си. Той намира, че оставеното от него наследство е било богато и в църковен, и в икономически смисъл, както и че са били построени много църкви.

"Много ми е мъчно, много съжалявам за случилото се", каза още патриарх Неофит. Очаква се утре варненският епархийски съвет ще съобщи каква организация е направена по избора на наследник на починалия митрополит.

За някои смъртта на дядо Кирил е обвита в съмнения. От една страна според заключението на прокуратурата, по тялото му, намерено на варненски плаж, не са открити следи от насилие, от друга се спори дали е имало заплахи за живота му.

699449

Утрешният ден ще бъде обявен за траурен в Плиска, където миряните скърбят много за кончината на митрополит Кирил. Поклонението ще се състои в четвъртък.

Водещи

Най-четени