Патриотите заподозряха външен натиск, за да не управляват 07.12 | 17:06

ПФ ще подкрепи мандат на РБ при три условия – едното е по-високи пенсии

От iNews.bg

Заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов заподозря външен натиск срещу Патриотичния фрон, за да не получат третия управленски мандат от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство.

"Чувстваме се уважени, че няколко посолства в София и една камара евробюрократи от Брюксел са се ангажирали с това да влияят върху правителството и върху ГЕРБ, и върху президента, за това да не ни бъде даден мандата на нас. Това е обидно за държавата", заяви съпредседателят на ПФ пред журналисти в парламента, цитиран от БТА.

"Това означава, че някой се притеснява от нашето политическо присъствие и има да се притесняват още повече след парламентарните избори", закани се Каракачанов. По думите му "Обединените патриоти" имат най-голям интерес от предсрочни избори, защото ще бъдат подкрепени от максимален брой поддръжници.

Попитан за мнението му за експертен кабинет, той посочи, че "няма нищо лошо в такъв кабинет, стига наистина да е от експерти, а не под маската на експерти да се крият партийни креатури". Каракачанов пирпомни, че Патриотите са имали същата идея.

"Има три точки, които ако бъдат основни приоритети и бъдат изведени със срокове, може да се говори за подкрепа на евентуално правителство на Реформаторите. Това са по-твърда позиция и политика при защитата на границата на страната, битовата престъпност и увеличаване на минималната пенсия. Става въпрос за пенсията на българи, които имат трудов и осигурителен стаж, а не т. нар. социални пенсии на хора, които никога не са работили", каза още съпредседателят на ПФ.

Водещи

Най-четени