Пациент преби лекар, докато му оказва първа помощ 27.05 | 11:40

Докторът сподели, че никога не е преживявал подобна агресия

От Теодора Кокаланова

Лекар бе пребит в Спешния център във Варна. В неделя вечерта (25 май) по време на дежурство в Спешния център на МБАЛ "Света Анна" д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент.

"Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст", разказва лекарят. По думите му събитията са се случили в рамките на няколко секунди. "Когато пострадалият беше помолен да се премести на масата за обработка, стана изключително агресивен и така за няколко секунди получих удар в лявата долна челюст", споделя д-р Пенев. 

Той е категоричен, че досега никога не е преживявал подобна агресия и няма лесно да преживее стреса. "Парадоксът е, че се опитваме да помагаме на хората, а вижте какво получаваме насреща", каза още той. 

Говорителят на областната дирекция на МВР във Варна потвърди, че сигнал за инцидента е постъпил при тях след 23:00 часа на 25 май. Случаят е докладван на районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство срещу извършителя, информира petel.bg

"В Спешния център има денонощна охрана, камери и паникбутон", уточни изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Петров. Според него подобни случаи ще се ограничат, ако на извършителите се налага ефективно наказание.

Водещи

Най-четени