Паяците и скобите в София – незаконни! Ще се задейства ли прокуратурата? 13.03 | 10:37

Областният управител се жалва от Центъра за градска мобилност

От Филипа Тодева

Областният управител на София Росен Малинов е подал жалба срещу Центъра за градска мобилност. Малинов твърди, че паяците в София вдигат коли незаконно и че нерегламентирано се поставят скоби, предаде TV7.

Съдът и прокуратурата обаче не са се произнесли по жалбите. Въпреки това коли се вдигат ежедневно. За всеки вдигнат автомобил таксата е 60 лева. Глобата за неправилно паркиране е отделно. Скобата вади 30 лева от джоба ни.

Гражданите не са наясно, че до прекратяване на производството в съда, търговското дружество няма право да извършва каквито и да било действия, а глобените могат да обжалват наложените им санкции и да търсят парите си в съда.

Такава е ситуацията в последните пет месеца. Центърът за градска мобилност работи като търговско дружество, въпреки че е общинска собственост. Това позволява събраните пари да не отиват в общинския бюджет, а в хазната на фирмата.

"Тъй като търговското дружество работи по търговския закон, общината получава на всяка финансова година дивидент от печалбата и по този начин търговското дружество изразходва парите по свое усмотрение", обяснява Малинов.

Водещи

Най-четени