Педофили разпространявали сцени със сексуално насилие над деца 01.06 | 16:16

В сцените участвали деца от 7 месеца до 13 години

От Деляна Петкова

Международна операция срещу група, разпространявала в интернет сцени на брутално сексуално насилие над деца, проведе ГДБОП. Задъжани са двама българи - 25-годишният Л.Ц. от Плевен, както и С.Т. на 42 години, жител на София.

Международната група е създавала и разпространявала кадри със сексуални сцени с деца на възраст от 7 месеца до 13 години. Педофилите са използвали криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта на която са обменяли файловете с порнографията помежду си.

С помощта на криптираната връзка от групата са се опитали да затруднят максимално правоохранителните органи при проследяването и установяването на участниците в групата.

Разследването по случая започнало след задържането на ирландеца А.Д., която е заемал ключова позиция в йерархията на групата.

В течение на разследването са идентифицирани някои от жертвите на сексуалните насилници.

При извършените претърсвания са иззети голям брой компютърни конфигурации, външни харддискове и флаш памети.  Само в компютъра на С.Т. са открити 276 хил. файла с десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца.

Двамата задържани са направили пълни самопризнания за осъществяваната от тях престъпна дейност. Наложена им е полицейска мярка "задържане” за срок от 24 часа.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за създаването, разпространението и държането на порнографски материали, за които са използвани деца – престъпление, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

Водещи

Най-четени