Пенгезов изригна срещу Цацаров: Зависим си от Делянчо и Доганчо 26.06 | 12:25

Магистратът открито заяви, че двамата ръководят главния прокурор

От iNews.bg

Магистратът Веселин Пенгезов заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е ръководен от Делян Пеевски и Ахмед Доган. Днес Висшият съдебен съвет отказа да подкрепи кандидатурата на Пенгезов за председател на Софийския апелативен съд.

Магистратите отказаха да чакат приключването на досъдебното производство срещу него въпреки молбата му при изслушването. Пенгезов е обвиняем за злоупотреба с евросредства и е временно отстранен от работа, но въпреки това се кандидатира за втори мандат.

След като не беше избран, той коментира, че до този резултат се е стигнало заради предварителна уговорка. По думите му четиринайсетте души, които гласуваха против избирането му днес, са група около главния прокурор, който според Пенгезов бил ръководен от "Делянчо и Доганчо".

"На "Делянчо" е заданието", уточни Пенгезов и допълни, че то е било към главния прокурор. "Доганчо заповядва на Делянчо, Делянчо заповяда на главния и това е", заяви Пенгезов. "Те са странни и обидчиви хора", каза Пенгезов и анализира, че всичко започнало след освобождаването на Октай Енимехмедов от ареста, предаде БТА.

Веселин Пенгезов добави, че отново ще се кандидатира, а сега го издържа жена му, защото след отстраняването му не получава заплата. Фактът, че е единствена кандидатура, Пенгезов описа със страха, който има у колегите му. Пенгезов отрече да е изпълнявал задачи на Доган и припомни, че е получавал съобщение с конкретни искания.

Водещи

Най-четени