Пенсиите за август ще се изплащат от 7 до 20 август. 31.07 | 12:30

Освен това, НОИ информира, че на 6 август ще бъдат изплатени и паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст

От iNews.bg

Пенсиите за август ще се изплащат от 7 до 20 август.

Националният осигурителен институт (НОИ) обяви, че изплащането на пенсиите за месец август ще започне на 7 август и ще продължи до 20 август. Пенсионерите, които получават пенсиите си чрез пощенските станции, ще могат да получат своите суми в този период. За онези, които получават средствата по банков път, датата на изплащане е фиксирана на 7 август.

Освен това, НОИ информира, че на 6 август ще бъдат изплатени и паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, както и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст. Обезщетенията за безработица ще бъдат преведени на 15 август.

За улеснение на потребителите, на официалния сайт на НОИ в рубриката "Календар на плащанията" е публикувана подробна информация за всички видове плащания. Там гражданите могат да се информират за датите и условията за получаване на социални плащания и обезщетения.

Според последните данни, предоставени от НОИ, разходите на института към края на юни възлизат на 11 568,8 милиона лева, което представлява 47,5% от планираните за годината. Сравнено с предходната година, разходите са се увеличили с 1 411,9 милиона лева. Основната част от разходите е насочена към изплащането на пенсии, което подчертава важността на този тип социална подкрепа за гражданите.

Водещи

Най-четени