Пенсионерите в крак с модата - учат се как да ползват кредитни карти 11.07 | 21:28

Безплатна брошура дава финансови съвети на възрастните хора

От Цанка Донкова

Който каже, че възрастните хора не са в крак с модата, много ще сбърка. Макар бабите и дядовците ни по-трудно да се оправят с техниката, това не означава, че хич ги няма с нея. Още повече, че и държавата вече ще се грижи за тяхното ограмотяване.

В безплатна брошура възрастните хора ще получават финансови съвети, като това как да правят резервации за хотел с кредитна карта и как да плащат в ресторант с дебитна. Те ще разберат още и как да пестят пари в банка и за какво да внимават при плащане на ПОС терминал, съобщава Нова телевизия.

Още една причина за издаване на брошурата е, че българските пенсионери са най-бедните в Европа. На този фон държавата се загрижи за управлението на финансите им и издаде брошура със заглавие "Съвети за достоен живот”.

В нея пенсионерите са съветвани как да правят маркетингови проучвания, припомня им се, че всички спестявания до 196 000 лева са гарантирани, обяснява им се също винаги да сравняват сумата по разписката на ПОС терминала със сумата от касовия бон.

Особен акцент в брошурата е поставен върху избора на правилната кредитна или дебитна карта и ползите от тях – правене на резервации в хотели, транспорт и културни мероприятия, плащане на комунални сметки, както и в магазини и ресторанти.

Водещи

Най-четени