Пентаграм изправи на нокти учители и родители в Кюстендил 29.03 | 15:00

Никой не е карал децата да си режат ръцете и да се палят, твърди кметът на града

От Христина Рафаилова

Родителите на едно от децата в Кюстендил, за които са пусна слух, че участва в сатанинска секта, си падали по хевиметъл. Символиката, която използват тези изпълнители, и самата музика вероятно са оказали влияние върху момичето.

Това каза кметът на града Петър Паунов пред iNews

"Децата от Природоматематическата гимназия в Кюстендил нито са участвали в секта, нито някой ги е подтиквал да си режат ръцете и да се палят", каза той. 

Той отрече разпространената по-рано информация, че девойка от учебното заведение е провокирала съучениците си да си режат крайниците и да се палят, за да докажат, че децата са безсмъртни. 

По негови думи една от ученичките е била видяна от другите да рисува пентаграм в двора на училището. Те веднага съобщили за това в часа по английски. Случаят е бил отнесен до педагогическия съветник и след това до компетентните органи.

Кметът коментира, че в момента с децата и семействата им работят психолози, като те били в добро душевно състояние. Проверява се в каква среда живеят децата. 

На въпрос какво може да е подтикнало момичето да нарисува пентаграма, кметът заяви, че децата сега се развиват по бързо, нестандартни са и възприемат света по различен начин. 

Той изрази задоволството си, че учениците са се обърнали първо към преподaвателите. Паунов добави, че работата по случая продължава. 

Водещи

Най-четени