Перник отново има тролеи 21.03 | 11:16

ЧЕЗ пусна тока след уверението на кмета, че дълговете ще бъдат платени до седмица

От Кристиан Костурков

От днес в Перник тролеите отново се движат. След като в понеделник от ЧЕЗ прекъснаха електрозахранването на "Тролейбусен транспорт” ЕООД-Перник, днес то беше възстановено. Това стана след като кметът на града Иван ИВанов е уверил електроразпределителното дружество, че в рамките на една седмица предприятието ще изплати част дълговете си от 640 хил. лв., съобщиха от ЧЕЗ.

Именно тези неплатени суми, натрупани от 2012 г. насам, станаха причината вчера ЕРП-то да прекъсне захранването на пернишките тролеи. Към крайната мярка се пристъпи след като от "Тролейбусен транспорт”  не са изпълнили условията по няколкото споразумения за разсрочено изплащане на сумите, подписвани през годините. От ЧЕЗ допълват, че през последните 5 месец в касите им не е остъпил нито лев от договорените за този период плащания в размер на 150 хил. лв.   

Възстановяването на електрозахранването на тролейбусната фирма обаче е временно. Токът отново ще бъде спрян след седмица, ако междувременно компанията не спази обещанието да плати 150 хил. лв. от дълга си, предупреждават от ЧЕЗ.

Водещи

Най-четени