Перник с наводнени улици, авария спря и парното 01.12 | 16:01

Районът около Трета поликлиника е под вода, аварира и местният ТЕЦ

От iNews.bg

Силен дъжд вали в Перник, което на места предизвика и наводнения. Хората там сигнализираха пред Нова ТВ, че някои от улиците вече са под вода. Става въпрос за района около Трета поликлиника в града.

Междувременно кметът на Перник Вяра Церовска издаде заповед за постоянно наблюдение на рисковите обекти на територията на общината във връзка с лошите метеорологични условия. Ще се следят трите язовира общинска собственост, както и рискови точки в коритата на реките. Уведомени са всички кметове на население места да бъдат бдителни, за да не се стига до неприятни инциденти. Засега няма данни за затворени пътни участъци, откъснати населени места, наводнения и аварии.

Народът е казал, че никое зло не идва само и ситуацията в Перник днес го доказва. Освен обилните дъждове и наводнените улици, хората там ще се наложи да стоят без парно и топла вода. Авария е станала в производствените мощности на ТЕЦ "Република”, поради което топлоподаването е прекъснато, съобщиха от "Топлофикация Перник”, предаде бТВ. Това е втори подобен случай от началото на отоплителния сезон.

Аварийните екипи ще работят до отстраняване на аварията, уверяват от дружеството. Ръководството поднася извиненията си на своите абонати за причиненото неудобство.

Водещи

Най-четени