Перничани с нов, по-модерен център 11.03 | 17:50

Ще бъдат обновени пешеходни алеи, тротоари, велоалеи и спортни площадки

От Теодора Кокаланова

"Започва реконструкция на центъра на Перник", съобщи заместник-кметът Росен Йорданов. Обновяването ще се извърши по проект "Зелена и достъпна градска среда". Модернизирането е на стойност 992 484, 44 лева и е финансирано по оперативната програма "Регионално развитие".

Предвижда се изготвяне и възстановяване на зони за обществен отдих, реконструкция и рехабилитация на пешеходни алеи, тротоари, велоалеи и спортни площадки. Ще бъде създадена достъпна архитектурна среда, като се изградят рампи и улични подходи за хора в неравностойно положение. Реконструкцията ще обхване площ от 42 000 кв.м, 28 пешеходни участъци и 14 зелени зони.

Ще бъдат изградени велоалея и скейтборд-площадки. Ремонтните дейности ще започнат от улица "Търговска" и района зад паметника на Кракра Пернишки. На централния площад "Кракра" строителите ще работят след 24 май. Два билборда показват на гражданите на Перник бъдещата визия на централната градска част. От общината съобщиха, че планират среща със засегнатите от ремонта търговци. Изпълнението на проекта се очаква да приключи на 20 май, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени