Пет коли горяха в Бургас тази нощ 04.03 | 16:07

Нарочно е била запалена едната от колите, останалите са пламнали вследствие на бурния вятър

От Георги Георгиев

Пет леки автомобила са изгорели тази нощ в бургаския квартал "Меден рудник", съобщава Булфото.

В нощта срещу неделя (4 март) около 01.00 ч. в Четвърто РПУ в града е получено съобщение за горящи леки автомобили, паркирани до бл. 425 в квартала.

При огледа полицаите са констатирали, че първоначално е бил запалено BMW с бургаска регистрация, собственост на 38 годишен бургазлия. В резултат на силния вятър, пламъците се пренесли върху паркираните в съседство коли - два автомобила Opel Astra, Opel Kadett и Peugeot 407 - всички с бургаски регистрации.

От пожара BMW -то е изгоряло напълно, а останалите автомобили са с различна степен на обгаряне. Огънят е потушен от повиканите пожарникари. Причините за възникналия пожар, както и стойността на нанесените щети се изясняват.

iNews припомня, че в края на февруари за един ден бяха бяха подпалени общо шест автомобила в различни части на страната. През предните два месеца епидемията от умишлени палежи на коли доведоха до щети по над 60 леки коли.

В София бяха задържани и двама заподозрени за палежи - Владислав Николов - Куката и Юлиян Ковачки. В последствие Куката беше освободен от съда с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". В столицата МВР дори направи специализирана операция и задържа 63-ма души за проверка.

Заради масовите палежи вътрешният министър Цветан Цветанов предложи мерки като криминализиране на пренасянето на бензин в туба, но те не бяха одобрени.

Водещи

Най-четени