Петима души са задържани при спецакцията в "Орландовци" и "Малашевци" 03.10 | 17:15

Организирана престъпна група, занимавала се с имотни измами разбиха специализираната прокуратура и ГДБОП

От iNews.bg

Организирана престъпна група, занимавала се с имотни измами разбиха специализираната прокуратура и ГДБОП. Задържани са петима души в столичните квартали "Орландовци" и "Малашевци".

Жертви на измамната схема били предимно възрастни хора, страдащи от алкохолна зависимост или психични разстройства. Има данни, че върху тях е упражнявано насилие, изнудване, а една от жертвите е била и отвлечена.

По думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев, за групата работят около 4-5 човека, наричани "бушони", които преди това са били измамени, изхвърлени на улицата и в момента работят по измамната схема за дребни суми пари.Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Живеят във фургони или на улицата и ги използват за това, след като групата локализира такива възрастни хора от този профил, който очертах, и след като ги затвори в къщата, която е наблизо и ги принуди с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят единствените и последните си имоти, да бъдат използвани тези бушони на тяхно име да бъдат прехвърляни тези имоти.

Водещи

Най-четени