Петима пострадаха при взрив на газостанция в Разград 06.08 | 22:02

Противоречива е информацията за тях - знае се, че един е със 75% изгаряния

От Кремена Бедерева

Петима души са пострадали при инцидента в газовата станция в Разград и са транспортирани в спешния център за оказване на медицинска помощ.

Пожарът е избухнал при преливането на газ от две автоцистерни към резервоара. Знае се за цистерни, които са преливали горивото, но не се знае точно как е станал взривът.

Според БНР инцидентът е станал на единствената газ станция в Разград, където се пълнят бутилки за бита. Тя се намира на околовръстния път за жилищния комплекс "Орел". Наблизо има две бензиностанции, но те не са засегнати. По информация на националното радио пострадалите са петима.

Двама от пострадалите са с по-сериозни обгаряния, съобщиха от пресцентъра на МВР. Първоначално беше съобщено за трима ранени. Все още няма официална информация за самоличността им.

Знае се, че двама от тях, които са в най-тежко състояние, са транспортирани в болницата в Русе, останалите трима са в разградската болница.

По предварителни данни двама от пострадалите са служители на газ станцията, а самоличността на третия се установява в момента, съобщава агенция "Булфото".

Според Агенция "Фокус" пък единият от тях е със 75% изгаряния от първа и втора степен. Другият е с 50% изгаряния от първа и втора степен. Трето лице е със значително по-леки изгаряния от първите двама и четвърто лице е с навехнат глезен.

bTV пък информира, че по времето на инцидента на мястото е имало седем души. Телевизията съобщава, че единият от пострадалите е със 80% изгаряния, а другият - с 75% изгаряния.

Сигналът за инцидент на газ станция в покрайнините на Разград, на изхода в посока Шумен, е получен днес около 17.30 часа. Според първоначалната информация е възникнало възпламеняване при преливането на газ от автоцистерна.

Районът е отцепен, работещите в околните офиси и търговски обекти са евакуирани. На място са пристигнали специализирани екипи от пожарникари, спасители и полицаи.

Предстои изясняването на причините за инцидента.

Водещи

Най-четени