Петима са участвали в наглия банков обир в „Люлин“ 06.01 | 09:34

Бандитите са били въоръжени, не е ясно колко пари са задигнали

От iNews.bg

Петима са мъжете, участвали в обира на банковия клон в столичния жилищен комплекс "Люлин" снощи. Това предаде БНР, като се позова на близки до разследването.

Според източниците двама от бандитите са били въоръжени с огнестрелно оръжие - най-вероятно с пистолети, а един е носил нервнопаралитичен спрей. Нападението, при което по непотвърдени данни са били задигнати 100 000 лв., приготвени в чували за банковата кола на инкасото, е станало само за 37 секунди.

Двама от мъжете са нахлули в офиса на банката, други двама са ги чакали отвън, а петият участник е шофирал автомобила, с който бандата е избягала от местопрестъплението.

Все още не е ясна точната сума, открадната от банковия офис. Неофициалната информация от вчера е, че са задигнали около 100 000 лв. Това обаче не е потвърдено нито от МВР, нито от управата на банката.

Продължава разследването и на другия инцидент, станал снощи в столицата – сбиването с ножове между бежанци на Лъвов мост. Все още не са разпитани тримата пострадали афганистаци, които бяха ранени с нож след инцидента.

На мястото на инцидента е имало и няколко граждани на Пакистан, но тепърва ще се изяснява съпричастността им към случая. Като най-вероятна причина за скандала се посочва паричен спор.

 

 

Водещи

Най-четени