Петорният убиец Момата не съжалява за убийствата, спял като бебе 17.01 | 10:14

Димитров съди държавата, че го дискриминира

От Христина Рафаилова

"Когато убиеш някой, нищо не изпитваш, мислиш къде да го заровиш, ако не трябва да го криеш – какво ти пука." Това са мислите и "чувствата" на серийния убиец Недялко Димитров, по прякор Момата, осъден на доживот без право на замяна за това, че е отнел живота на 5 души. Според оперативна информация обаче той е виновен за смъртта на 20.

Пред камерата на Нова телевизия той се жалва, че е жертва на дискриминация от страна на държавата, която го мачкала с ботуша си. 

Момата "се върти" нощем в леглото в килията не заради пролятата кръв, а заради това, че се чувства прецакан. 

Той съди България в Европейския съд за правата на човека за това, че е променила закона точно преди делото му. Димитров заявява, че ако е знаел, че ще увеличат наказанието, щял да си направи сметката и да не убие жертвите си.

"Като знаеш, че ще извършиш убийство, ако някой например те нервира, знаеш, че ще получиш под 15 години", заявява престъпникът. Поради това той спокойно отнемал живота на хората. Държавата обаче го прецакала, като въвела доживотен затвор през право на замяна.

"Ако беше предвидено смъртно наказание, аз нямаше да убия циганина, може би щях да му отрежа крака и да му изкарам очите или щях да избягам", искрено си признава той.

Момата е недоволен, че е бил подведен и е поел риск. Убиецът признава, че ако знаел какво наказание го чака, нямало да разрови "тия аборигени във Варна" и да признае за другата си жертва от Димитровград. 

На въпроса, какво е изпитал, като е отнел живот за пръв път, той отговори: "Нищо, много филми сте гледали, че нещо се изпитва." 

Той добави, че след убийството просто се прибираш, миеш се, чистиш се и заспиваш спокойно като бебе. 

Димитров дава и извратени съвети на кандидат-убийците. "Ако има много кръв в колата, има автомивки. Хвърляш 20 лева и си готов. Ако не ви се занимава да чистите, отивате в магазина, купувате една свинска глава и я мятате вътре".  

Затворникът казва, че има мечта. Тя била да осъди България в Страсбург, защото не спазвала собствените си закони. Той е убеден, че няма да умре в затвора. "Ако ще умра тук, по-добре да ме убият", каза Момата. Още веднъж той заяви, че не давал 5 пари за живота на жертвите си. "Ще ги е..а боклуците. Ще ги трепя", обобщи той.

Водещи

Най-четени