Петрич е в изолация вече трети месец 20.08 | 16:22

Градът е частично изолиран заради рухналия мост край село Рибник

От Елена Кирилова

Петрич се намира в частична изолация заради рухналия мост край село Рибник, съобщава БТА.

Въпреки че мостът се срути още на 23 май, а това затрудни изключително връзката на града с останалата част от страната, до момента не са предприети никакви мерки за решаване на проблема.

Три месеца след случилото се петричани настояват за по-бързи действия.

Проблемът засяга не само жителите на града, но и хората, които пътуват до него, защото са принудени да обикалят и да се движат по тесни пътища. Всичко това увеличава и разхода на гориво.

"Този мост е със стратегическо значение за целия регион, защото е главната връзка на южния град с главен път Е-79, който води към Гърция и вътрешността на България", твърдят местни жители.

Положението пречи и на общината, тъй като тя губи множество туристи от България и чужбина, които искат да посетят църквата и къщата-музей на Ванга, както и Самуиловата крепост.  Тъй като мостът е срутен, те лесно се отказват да пътуват по обиколния път, който преминава през селата.

От Агенция "Пътна инфраструктура" твърдят, че вече е проведена процедура за избор на изпълнител за възстановяването на моста. След като комисията приключи своята работа, ще бъде оповестен и избраният участник.

Според договора строително-монтажните дейности трябва да приключат в срок от 5 месеца, като се очаква до края на 2012 г. обектът да бъде готов.

Водещи

Най-четени