Петър Ангелов убил Женя, за да се подмаже на леля й 01.02 | 17:53

Прокуратурата иска доживотни присъди за него и лелята-поръчителка

От Филипа Тодева

Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на Женя Петър Ангелов и доживотен затвор без право на замяна за лелята на женя Светла Тодорова, която е поръчала убийството според обвинението.

Днес стана ясно, че фактическият убиец на 21-годишната Женя от Варна я е ликвидирал от любов към приятелката си Даниела, която е нейна братовчедка.

Това стана ясно от прочетените показания на Петър Ангелов, дадени на 28 септември 2012 година, непосредствено след жестокото престъпление, предаде агенция "Фокус".

Ангелов казал, че не е убил момичето за пари, каквато договорка е имал с леля й Светла, а защото обичал Даниела и искал да се хареса на майка й.

Замислянето на убийството било изцяло дело на Светла Тодорова, която няколко дни по-рано предложила на Петър да убие Женя, защото "мразела нея, родителите й и искала да вземе всичко”.

Светла попитала Петър, дали е съгласен да извърши убийството и колко пари ще иска за това. Петър, без да се замисли, казал, че е готов да я убие срещу 2000 лева и лелята се съгласила.

Ден по-късно Петър я информирал, че е готов да извърши поръчката, но преди това искал сумата от 500 лева. Светла Тодорова казала, че е съгласна, изтеглила сумата от 560 лева, 500 от които дала на Петър. Той взел парите, с част от които купил наркотици. След като се надрусал, отишъл в къщата на Женя, влязъл в стаята й, очаквайки тя да е заспала, но, когато влязъл в стаята Женя се събудила и го погледнала.

В същия момент Петър се стреснал, след което му се губели спомени. В показанията си Петър е казал още, че има само моментни проблясъци от извършеното деяние, а пред следователите е посочил, че не може да повярва, че е извършил убийството.

След показанията на Ангелов бяха прочетени и показанията на Светла Тодорова, която е обвинена в подбудителство и поръчителство на убийството. Пред следователите Светла е казала, че Петър сам е предложил "услугите си” срещу сумата от 2000 лева.

Тя си помислила, че той се е шегувал и не е приела думите му на сериозно. Ден по-късно Петър поискал от майката на своята приятелка 500 лева назаем. Без никакви притеснения, че Петър е наркозависим, безработен и едва ли има откъде да й върне парите, Светла му дала заема. Светла Тодорова продължава да пледира, че е невинна и че не е знаела за планираното убийство на племенницата си.

А то е било жестоко. Според съдебно-медицинска експертиза убитата 21-годишна Женя Тодорова е била намушкана 77 пъти с нож и химикал. Смъртта на момичето не е настъпила веднага. Агонията на Женя е била дълга, усещала е много силна болка. Заради раните по лицето момичето не е могло да вика за помощ, десетки са били минути на агония и задушаване.

Днес стана ясно и че братовчедката на Женя Тодорова е знаела, че приятелят й ще извърши убийството.

От показанията й личи, че е чула самото убийство. "Не излязох, защото се страхувах, че Петър ще ме обърка и ще убие и мен”, гласи част от протокола. В нощта, когато е убита Женя Тодорова, двамата с Петър се надрусали с пико.

Ренета Петрова днес настоя убийците на дъщеря й да получат доживотна присъда без право на замяна.

Тя разказа в съда за последните часове, които е прекарала с единственото си дете. За последно Ренета разговаряла с дъщеря си вечерта на 26 септември 2012 година.

Заедно обсъждали участници в реалити шоу, след което вечеряли и жената се прибрала в стаята. Сутринта на другия ден майката на момичето станала рано и чула, че телевизорът в стаята на Женя работи. Опитала се да влезе, но вратата била подпряна с нещо. Все пак Ренета побутнала още вратата и видяла, че на земята в стаята лежи дъщеря й – цялата в кръв. "Очите на детето ми бяха изцъклени, гледаха във вратата”, продължи разказа си Ренета.

След като видяла дъщеря си в това състояние, майката веднага извикала съпруга си Венцислав, който успял да влезе в стаята.

Когато видял дъщеря си, Венцислав извикал "Олеле – детенцето ми”. След това пипнал челото на Женя – било ледено.

Второ свидетелски показания даде и бащата Венцислав Тодоров. Той разказа, че спорът, който са водили със сестра му – Светла Тодорова, която е обвинена в поръчителство и подбудителство, е за 2 малки стаи от наследственият им имот.

Венцислав добави, че със Светла се разминавали, като непознати и почти не са общували. Преди известно време обаче двамата са имали скандал, който бил за кражба на ток. Тогава в спора се намесил и Петър Ангелов (физическият убиец на Женя Тодорова и интимен приятел на братовчедка й – Даниела Тодорова), който дори го ударил два пъти.

"Знаех, че Петър е приятел на Даниела – виждал съм го да идва у нас, в началото прескачаше през терасата, а после почна да минава и през вратата”, каза още Венцислав Тодоров.

Водещи

Най-четени