Петър Стойчев постави нов световен рекорд, преплувайки Oceans Seven за изумителните 173 дни 03.09 | 13:45

Той изрази своята благодарност към всички, които са го подкрепяли по време на този труден период, като специално отбеляза заслугите на Иван Златинов и треньора си Красимир Туманов

От iNews.bg

Петър Стойчев постави нов световен рекорд, преплувайки Oceans Seven за изумителните 173 дни. Тази забележителна постижение беше постигнато след като той за трети път в кариерата си преодоля Ламанша, като това се случи в изключително тежки условия през нощта. С този успех, Стойчев подобри предишния рекорд на Анди Доналдсън, който бе 355 дни.

"Световен рекорд! Oceans Seven за 173 дни! Успях да преплувам седемте най-големи маратона в открити води от 14 март до 2 септември 2024 година! За първи път и седемте маратона - протокът Кук, протокът Гибралтар, протокът Молокай, каналът Каталина, Северният канал, протокът Цугару и Ламанша, са преплувани за по-малко от половин година. За 5 месеца и 20 дни." - така коментира постижението си Стойчев във Фейсбук.

Той отбеляза, че въпреки трудните условия, включващи силен вятър, големи вълни и наличието на множество медузи, е успял да завърши плуването с време от 10 часа и 12 минути. Стартът бе даден само 26 минути преди края на планирания прозорец за плуване, което подчертава още повече решителността и мотивацията на Стойчев.

Той изрази своята благодарност към всички, които са го подкрепяли по време на този труден период, като специално отбеляза заслугите на Иван Златинов и треньора си Красимир Туманов. "Световният рекорд е за България и всички българи!", завърши той.

Водещи

Най-четени