Петър Стоянов: Лъжа е, че дъщеря ми е съучредител на „България без цензура“ 01.02 | 19:59

Бившият президентът заяви, че се чувства омерзен от злобни писания

От Филипа Тодева

Извън България съм, но съм омерзен от злобните интернет писания на врагове и "приятели" през последните дни - всички до едно лъжливи или свръхтендециозни. Върхът е наглата лъжа, че дъщеря ми Фани е съучредител на "България без цензура". Това заяви вторият демократично избран президент на България Петър Стоянов ( мандат 1997-2002) в специално обръщение.

"Да, Уесли Кларк е член на съветническия борд на Центъра за глобален диалог – Виена (както вероятно и на дузина други подобни бордове), но никога и по никакъв повод не съм говорил с него да помага на която и да е българска партия – казах го ясно в интервюто си, казвам го и сега. Пак в интервюто повторих два пъти, че аз съм и ще си остана седесар, а старите лидери няма защо да се сърдят на тези, които днес обещават това, което те не успяха или не искаха да свършат за 23 години", заяви още Стоянов.

По думите му другите лъжи със сигурност ще бъдат опровергани от бъдещето. "Мъчно ми е само за старите седесари, които днес получават единствено интриги и самоубийствени битки", пише още той.

Най-четени