Петър Стоянов: Очаквам разпад във всички партии 25.05 | 09:42

Според него България не бива да е заложник на политическата омраза

От Елена Кирилова

Много съм притеснен от предизборната кампания. Волен Сидеров и Бойко Борисов нямат право да правят България заложник на тяхната взаимна омраза. Това заяви в ефира на TV7 президентът в периода 1997 - 2002 г. Петър Стоянов.

По думите му политиците не си дават сметка, че един ден ще управляват и затова трябва "да си мерят приказките”.

Стоянов смята, че е възможен разпад във всички партии, включително и в ГЕРБ. Според него има шансове за по-дълъг живот на кабинета Орешарски.

Непрекъснато ни се внушава едно и също - стига сме се обръщали назад. Всичко, което се случва в България днес, деморализацията, корупцията. имат дълбоки корени в съществуването на Държавна сигурност, категоричен е Петър Стоянов.

По думите му в страната няма дясна партия, която ясно да прокламира случилото се през последните 20 години. Освен това има твърде малко хора, които са готови да се задълбочат и да открият корените на злото.

Според Стоянов приватизацията е направила така, че България в момента да няма средна класа. Във връзка с това той обясни, че има остри политически разногласия между него и Иван Костов, но те в никакъв случай не са личностни.

Аз съм от малките десни политици, които не са си позволявали крайно истеричен тон относно Русия, обясни държавният глава.

Стоянов смята, че хората, които ще правят бъдещата десница, трябва да погледнат с други очи на посткомунистическия период. Единствено това би довело до трайност на десницата.

Най-четени