Петър Тодоров: Кирил Петков беше при министър Стоянов, после поискаха оставката ми 01.09 | 19:15

Поставих условие на министър Стоянов, че можем да работим в екип при положение, че не бъда въвличан в политически чистки, заяви той

От iNews

"Политическият лидер, който посети кабинета на министър Калин Стоянов, е лидер на "Продължаваме промяната". На всички е ясно как се казва. Поставих условие на министър Стоянов, че можем да работим в екип при положение, че не бъда въвличан в политически чистки. Той прие тези условия, но няколко дена след срещата с този политически лидер, мнението му се промени", това каза Петър Тодоров относно оставката си и потвърди, че въпросният лидер е Кирил Петков.

Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар.

Президентът Радев отказа с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

"Безпричинно на мястото на директори с едни изключително добри резултати са назначави хора от други региони. Те не познават обстановката и съответно това няма как да не се отрази. Явно обаче това е идеята, да се "правят избори с нашето МВР", както беше посочено в записа", коментира Петър Тодоров.

Водещи

Най-четени