Пирински за "Ало, Банов съм": Няма как да се пренебрегне ОЛАФ 01.02 | 19:19

Ако не бъде сезиран ОЛАФ, тогава може да изникнат въпроси защо се пренебрегва европейската служба, която отговаря за правилното разходване на европейските пари, смята той

От iNews

Имаме доверие в българската прокуратура. Просто няма как да се пренебрегне ОЛАФ. В последните години много остро се разглежда темата за парите на европейските данъкоплатци. Ако не бъде сезиран ОЛАФ, тогава може да изникнат въпроси защо се пренебрегва европейската служба, която отговаря за правилното разходване на европейските пари.

Това каза в предаването "Още от деня" евродепутатът от БСП Георги Пирински, който коментира горещата тема от последните дни "Ало, Банов съм". "Не мисля, че колегите от БСП, които изнесоха тези данни, са подходили лековато или хазартно. За мен няма скандал. Евроизборите ще спечели този, който е по-достоверен и отговорен. Избирателите са уморени от политици, които не спазват обещанията си и скандали. Хората искат да видят, че наистина се спазват законите. На последния ни Конгрес беше изнесен основният въпрос - България е парламентарна република. Трябва да видим как работи Народното събрание и само на книга ли е записано, че има парламентарно управление. Единствено във "Визия за България" е посочено, че проблемът не е в Конституцията, а в това, че тя не се спазва стриктно. Точно това трябва да се случи - пълно спазване на Конституцията и демонтаж на паралелната държава", категоричен беше Пирински.

"За мен категорично Сергей Станишев трябва да бъде водач на листата на БСП за евроизборите. Не виждам аргументи това да не стане факт. Не може лидерът на ПЕС да не бъде водач на листата. Относно моето участие в листата - въпросът е открит. Усещам, че трябва да се оттегля от политиката след толкова десетилетия, но не мога да отхвърля и призивите на различни хора, че мога да бъда полезен на БСП в европарламента. Ще видим какво ще се случи и дали тези призиви ще останат единични", разкри Пирински.

Най-четени