Писанчев: Няма да има второ дело "Галерия" 19.07 | 11:59

Тогава, като директор, изпълних разпореждане, каза новият шеф на ДАНС

От Десислава Маданска

Никога няма да дам разпореждане да се открие дело като "Галерия". Това заяви новоизбраният шеф на ДАНС Владимир Писанчев. Той посочи, че всички хора и служители, които са били свързани с изтичане на информация по това дело, вече не били в службите.

"Като директор в ДАНС през 2008 година аз изпълних разпореждане да открия делото за "Галерия". Сега, като председател на ДАНС, аз никога няма да дам такова разпореждане за откриване на такова дело", коментира още той.

Писанчев коментира още, че намира нещо нередно в целесъобразността от такова дело.

"Когато бях директор, изпълних разпореждане на тогавашния директор, делото беше отворено във връзка с изтичане на класифицирана информация", обясни новият шеф на ДАНС, информира в. "24 часа".

Той посочи, че документите са публикувани и е ясно кой е подписал СРС-тата и какво има в това дело.

Според него протестиращите имат право да изразят мнението си, но това не трябва да излиза извън границите на закона и да се стига до сблъсъци.

Той каза още, че ДАНС е служба, която работи за всички хора в България.

На въпрос дали чувства подкрепата на премиера, Писанчев отговори: "Разбира се, че усещам подкрепата, ДАНС не може да съществува без подкрепата на институциите, не може да си гледа работата нормално, ако не бъде подкрепена", обясни той.

Водещи

Най-четени