Питбул вилня в двора на детска градина в Смолян 28.03 | 13:04

Кучето съборило едно от децата и го захапало за якето

От iNews.bg

Питбул връхлетя в двора на детска градина в Смолян и стресира малчугани и учители, след като се хвърли върху едно от децата.

Инцидентът, който по чудо се размина без пострадали, е станал в понеделник следобед, по времето, по което родителите прибират децата си.

Кучето е влязло в двора на ОДЗ "Родопчанче" през странична врата, която се отваря само когато родителите водят или взимат децата си, обясни пред iNews директорката Калинка Берова.

Животното тичало из двора,  хвърлило се върху 5-годишно момче от градината, съборило го на земята и го захапало за якето.

Една от учителките – Цонка Дурева, веднага е грабнала детето, успяла да ритне кучето и да се развика. В този момент настъпил хаос. По думите на директорката децата се стреснали и започнали да пищят, кучето също се уплашило и започнало да препуска из двора, но в крайна сметка било изгонено. Спасителят се оказала бабата на едно от децата, която подгонила питбула с пръчка.

Директорката на ОДЗ-то беше категорична, че кучето не е нападало други деца и никой не е ранен.

"Това е питбул, знаете, ако захапе, дали така се разтървава", мотивира се тя. Малчуганите са се отървали само с шок и веднага след инцидента е говорено с тях и с родителите им.

"Децата бяха много уплашени, родителите също са притеснени, но за мен е важно, че никой не е пострадал", допълни Калинка Берова.

Според директорката питбулът най-вероятно е бил дружелюбно настроен и е съборил детето на игра, а след като всички са се развикали, и кучето се е подплашило.

Животното явно е домашно, защото е имало нашийник и медальон. За инцидента са информирани и полицията, и общината, но към момента нито питбулът, нито стопанинът му са открити.

Водещи

Най-четени