Пиян и надрусан младеж преби лекари в бургаска болница 24.05 | 15:50

Пострадали са няколко души от персонала, един ще бъде опериран

От iNews.bg

Пиян пациент нападна двама лекари и част от персонала на МБАЛ "Бургасмед". Това съобщиха от лечебното заведение, цитирано от Дарик.
 
Тази сутрин в спешното отделение на болницата чрез Спешна медицинска помощ е докаран и приет за спешно лечение 20-годишен младеж във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства.
 
Младежът е буйствал и е бил агресивен при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип. Той нападнал дежурния лекар на смяна и лекаря, извикан от отделение по "Анестезиология и интензивно лечение" за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне.

В помощ на медицинския екип се намесил и придружител на друг пациент, приет в Спешно отделение.
 
Лекарят от реанимацията е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, другият член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата  със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.

На мястото веднага е извикана Полиция, а буйстващият пациент е задържан от органите на реда. 

Болница "Бургасмед" е лечебно заведение, което има сключен договор за поемане на спешни случаи в област Бургас и Южното Черноморие.

Екипът от лекари и медицинският персонал на болницата апелират да бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи и да им бъде осигурена безопасна работна среда.

Водещи

Най-четени