Пиян рецидивист зад волана без книжка е убил пешеходката във Варна 03.10 | 17:31

Шофьорът е бил с 2,47 промила алкохол, когато блъска жертвата на зебра

От iNews.bg

Пияният водач, който в събота блъсна пешеходка на пътя между Варна и "Златни пясъци”, е бил с отнета шофьорска книжка и три пъти осъждан. Окръжният съд във Варна взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишния А. Демирев от Игнатиево, съобщиха от обвинението, цитирано от Дарик.

Шофьорът се е движил с несъобразена скорост, загубил контрол над колата, излязъл от пътното платно и блъснал 48-годишна жена, пресичаща на пешеходна пътека. След това автомобилът се блъснал и се обърнал по таван. От удара жената е пострадала тежко и е починала в болницата по-късно.

Според данните в досъдебното производство Демирев е управлявал колата след употреба на алкохол с концентрация от 2,47 промила. Повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу него е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 5 години затвор.

За инцидента са разпитани четирима независими свидетели, които нямат връзка помежду си.

Според съда Демирев може да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража. Основания за това са начинът на извършване на престъплението, данните от Пътна полиция за многократни негови нарушения на Закона за движение по пътищата, както и предходната му съдимост. Мъжът е трикратно осъждан, а са налице и множество досъдебни производства, по които е разследван. Съдът смята, че се касае за лице с изключително висока степен на обществена опасност.

Водещи

Най-четени