Пламен Орешарски: Висшето образование е начин на мислене 16.09 | 10:56

Това каза министър-председателят, който заедно с министъра на финансите Петър Чобанов откри 93-тата учебна година в УНСС

От Кремена Бедерева

Висшето образование не е толкова количество знания, а е начин на мислене.

Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, който заедно с министъра на финансите Петър Чобанов откри 93-тата учебна година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). На тържеството в аула "Максима" на УНСС присъстваха първокурсници и преподаватели.

Премиерът Орешарски и министър Чобанов са преподаватели в катедрата "Финанси" на висшето училище, съобщава БТА.

Премиерът препоръча на първокурсниците да формират свое мнение за икономическите и обществените тенденции.

"Трябва да виждате света на икономиката със собствените си очи", с тези думи още се обърна премиерът Орешарски към студентите в първи курс. Финансовият министър Чобанов заяви, че за 18-и път участва в церемонията за откриването на учебната година в УНСС.

УНСС за поредна година е най-предпочитаният университет от всичките си академични събратя в страната, каза в словото за откриването на учебната година ректорът на УНСС проф. Стати Статев.

Той отбеляза, че УНСС запазва лидерската си позиция като авторитетна академична институция. Ректорът каза, че УНСС за втори път е получил най-високата институционална оценка от Националната агенция за оценка и акредитация сред всички български висши училища.

"Днес наши гости, но гости в дома си са премиерът Орешарски и финансовият министър Чобанов", каза проф. Статев.

През учебната 2013/2014 година 4189 са първокурсниците в УНСС - в редовната и в дистанционната форма на обучение.

Водещи

Най-четени