Пламен Орешарски: Не се чувствам като заложник 26.06 | 12:17

"Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго"

От Кремена Бедерева

Не се чувствам като заложник, парламентарният кворум не е мой въпрос. Това коментира министър-председателят Пламен Орешарски в парламента в отговор на въпрос дали се чувства заложник на "Атака" и на протестиращите отвън, информира БТА.

Той добави, че се надява парламентът да може да работи. На въпрос какво ще се случи, ако "Атака" не влезе в залата и не им осигури кворум, Орешарски заяви, че това са хипотези и въпроси към парламентарното мнозинство.

Премиерът каза, че не го е страх да напусне сградата на парламента. На въпрос ще разговаря ли с хората навън, той каза, че вече се е опитал да говори с тях, но от другата страна е нямало желание за комуникация.

Орешарски заяви, че продължава да настоява за назначаването на втори вицепремиер. Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер, добави той.

Министър-председателят посочи, че не е коментирал с никого от ССД кандидатурата на Даниела Бобева, нито е консултирал предварително дали ще има кворум днес, или не. По темата с неназначените заместник-министри, Орешарски отговори – колкото, толкова.

Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства, каза министър-председателят и попита какво правим тогава.

Водещи

Най-четени