Пламна асансьор в общежитие във Враца 29.09 | 07:35

Първоначалните данни сочат, че става дума за умишлено подпалване

От Цанка Донкова

Пламна асансьор в общежитието на техническата гимназия във Враца. Наложила се е евакуацията на обитателите му. Пламъците са избухнали около 13 часа в неделя (28 септември), а в седеметажната сграда настъпила паника, съобщава в. "Монитор".

Някои от учениците се опитали да изгасят пламъците с подръчни средства, но димът започнал да ги задушава и те се обадили на спешния телефон 112. Екипът огнеборци пристигнал за минути и успял да овладее огъня, преди той да се разрасне в сградата.

След потушаването му се видяло, че кабината е изгоряла напълно. Оцелял е само подът, а  стените и таванът са напълно стопени.  На място са пристигнали и полицейски служители, които заедно с пожарникарите са започнали разследване на причините за пожара.

Първоначалните данни от огледа обаче сочат, че става дума за умишлено подпалване. Според тийнейджърите, които са настанени в пансиона, инцидентът с асансьора не е изолиран случай. Преди са палени бутоните и плафонът в кабината.

Това е второто произшествие в общежитието за по-малко от седмица. Преди дни дванадесетокласник вилня с нож и рани трима връстници.

Водещи

Най-четени