Планирали да убият Пеевски с бомба? 15.06 | 09:59

Обвиняемите имали и резервен план - да отстрелят депутата

От iNews.bg

Обвинените за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски готвели няколко варианта за  покушението на народния представител. Основният им план бил да заложат бомба, информира в. "Преса", позовавайки се на източници от разследването. В продължение на месеци  Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев обмисляли където точно да поставят взривното устройство. Те разработвали няколко варианта – да сложат бомбата пред дома на Пеевски, в автомобила му или на друго място, което депутатът посещавал. 

Групата имала и резервен план. В случай че взривът не бил успешен, те възнамерявали да разстрелят жертвата си.  

Според медията  наетите за убийството са четирима, като единият от тях се съгласил да свидетелства срещу останалите. 

Групата за мокри поръчки накрая решила да взриви народния представител в хотел в полите на Витоша, в който Пеевски често ходел. В продължение на месеци мъжете наблюдавали  депутата, за  да разучат добре навиците му. Те планирали да елиминират Пеевски през май. 

Те се провалили благодарение на охранител на депутата. Групата се опитала да купи от него информация за 50 000 лв. За това какво прави и къде ходи Пеевски. Гардът предпочел обаче да каже на шефа си вместо да вземе парите. 

Късно снощи Софийският градски съд пусна на свобода тримата задържани. Магистратите не им наложиха мярка за неотклонение. 

Водещи

Най-четени