Плашили с побой един от лидерите на протеста в София 11.03 | 17:19

Здрави момчета предупредили Методи Митев да "не мъти водата"

От Марио Евстатиев

Само няколко часа, след като бе избран от протестиращите за техен представляващ, Методи Митев – един от организаторите на протестите в София, получил заплаха за физическа саморазправа.

Това разказа самия той пред репортер на iNews ден след случката.

"Прибирах се след среща с останалите членове на организационния комитет на протестите. На улицата, на която живея ме настигнаха двама яки мъже и директно ми казаха: Ако не спреш да мътиш водата, ще те сложим в инвалидна количка!", споделя Методи.

По думите му това не е първият път, в който бива сплашван. Седмица по-рано той е получил по думите му "приятелски съвет", че не знае срещу кого се изправя и какви може да бъдат последиците.

Методи Митев е организатор на първия софийски протест срещу монополите, породен от високите януарски сметки за ток. Твърди, че не гравитира около политически партии и кръгове.

"Действам открито, дори цялото си житие и битие съм публикувал в Интернет, там може да намерите дори и мобилния ми номер", казва той.

Според него, зад заплахата не е изключено да стоят хора, недоволни от опитите му да обединява протестиращите и изказаното от него несъгласие с някои от исканията на други граждански лидери.

Водещи

Най-четени