Плевнелиев: Важен е крайният резултат, не малките победи 23.10 | 21:59

Няма да влизам в договорки с ДПС, коментира още кандидатът на управляващата партия

От Деляна Петкова

За Росен Плевнелиев изборите са исторически - за първи път управляващите получават толкова висока подкрепа по средата на мандата, освен това данните показват, че "гласът на ДПС" е разбит. Така коментира кандидатът за президент на ГЕРБ, който е водач според първите прогнозни резултати.

Плевнелиев допълни още, че няма да влиза в договорки с ДПС, но ще се бори за гласовете на всички.

По негово мнение хората са били мотивирани и това е предизвикало високата избирателна активност днес. Това показва, че има доверие и желание, а не страх, каквито са коментарите на повечето политици в Международния пресцентър в НДК.

"В изборите е важен крайния резултат, а не междинните малки победи", обясни още кандидатът за президент на управляващите и допълни, че кампанията на ГЕРБ е била позитивна и с реални обещания. Всички останали бяха заложили на отрицание, обясни още Плевнелиев в ефира на БНТ.

На първия тур бяхме 16 срещу един. За балотажа сме Калфин срещу Плевнелиев - ляв срещу десен, статукво срещу промяна, спиране на европари срещу ускоряване на фондовете, обяви кандидатът за президент на управляващите.

Той ще се бори да спечели войната за модерна България, която отпушва европейските коридори, която е достоен член на ЕС.

Плевнелиев определи себе си като десен, борбен, търсещ решения кандидат.

Водещи

Най-четени