Плевнелиев: Оптимист съм за доклада от ЕК 14.07 | 18:19

Имаме още много работа, обаче смята президентът

От Деляна Петкова

Президентът Росен Плевнелиев изрази своя оптимизъм за доклада по Механизма за сътрудничество и проверка на ЕС. Документът ще бъде представен на 18 юли. 

Плевнелиев обясни още, че е и реалист, защото България има още много работа. По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че очаква наблюдението над България и Румъния да продължи, въпреки че механизмът беше въведен през 2007 година за срок от пет години.

Росен Плевнелиев е на посещение във Велики Преслав и Плиска. Именно оттам той направи своето изявление за доклада, предаде БТА. Във Велик Преслав президентът прогнозира, че до две години туристите в града ще се увеличат от днешните около 20 хил. на 150 хил. годишно. 

"Ние имаме какво да  покажем на света, но трябва да го направим по един модерен  начин и преди всичко да разказваме историята на българските  царе и на тяхното влияние за Европа", коментира още Плевнелиев.

Във Велики Преслав държавният глава посети археологическия музей в града, където се запозна с реставрацията и консервацията на Владетелската базилика и Дворцовата църква, изпълнявани по проект "Векът на цар Симеон оживява".

По-късно Росен Плевнелиев посети Голямата базилика в Плиска, където се запозна с реализацията на проекта "Изграждане на Парк-комплекс "Оттук започва България".

Водещи

Най-четени