Плевнелиев: Румен Радев обслужва чужди интереси 04.03 | 14:37

Без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския, заяви той

От iNews

Имам много притеснения и доказателства, че Румен Радев обслужва чужди интереси. Без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) в ефира на "България он еър".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", смята Плевнелиев.

По думите му решението на депутатите от БСП да бойкотират заседанията на НС е "недемократично" и "противоконституционно". За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия", и акцентира върху важността на електронното правителство.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени. "Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", заяви президентът Плевнелиев.

Водещи