Плевнелиев атакува Радев за странното му пътуване до Брюксел 12.02 | 13:16

Със самолет "Спартан" е много по-скъпо, отколкото с "Фалкон", заяви експрезидентът

От iNews.bg

Бившият държавен глава Росен Плевнелиев определи като "странно" пътуването до Брюксел на президента Румен Радев с военнотранспортния самолет "Спартан" преди дни. "Спартанът е много скъп самолет, когато го сравнявате с Фалкона, който е два пъти по-бърз и икономичен и 3-4 пъти по-евтин", заяви Плевнелиев в интервю за бТВ. Той все пак изтъкна, че двамата с Радев "са показали приемственост и са останали в много добри отношения".

Плевнелиев обяви, че остава в българската политика, но като активен гражданин. Не се борел и не търсел никакви постове и нямало да прави партии, нито ще става партиен член. "Моят успех дойде в България, моята любов, моето семейство, изградих практически всичко тук. Тук тежа, тук оставам", категоричен е бившият президент.

Според него към настоящия момент следизборна коалиция между ГЕРБ и БСП изглежда невъзможна и всички сигнали, които лидерите изпращат, били в тази посока. Донякъде обаче го притеснявал "острия тон, с който е започнала предизборната кампания".

"Не трябва да се горят всички мостове", изтъкна досегашният президент. И прогнозира, че "ако не сега, то на някой етап, една голяма коалиция би обогатила българската демокрация".

Експрезидентът подчерта, че единственото назначение, което е дошло при него, е било това на Цветлин Йовчев по линия на ГЕРБ, но година по-късно Плевнелиев го е помолил да си тръгне.

"Когато избухнаха масовите протести в България през февруари 2013 г., имах интензивни разговори с началника на моя кабинет, когото аз не избрах. Исках обективна информация какво се случва в държавата, как така в 27 български града стачкуваха стотици хиляди хора по улиците срещу монополите, но и не само. Тогава влязохме в сблъсък за това как трябва да действа президентската институция в тази ситуация и аз го помолих да си тръгне", разкри Плевнелиев.

Плевнелиев призна още, че телефонът му не е спрял да звъни. Дори сега му се обаждали повече президенти, отколкото по време на мандата.

Водещи

Най-четени