Плевнелиев за финал: Добре е да дадем път на политиците с морал 01.01 | 09:25

Това бе едно от новогодишните пожелания на настоящия президент

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев за последън път отправи своите пожелания към целия български народ минути преди да се поздравим за настъпването на новата година. Затова той използва възможността освен да пожелае на всички следващите дванадесет месеца да са по-добри, също и за да отправи някои политически послания.

"Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство”, подчерта Росен Плевнелиев.

В новогодишната си реч Плевнелиев отбеляза, че посрещаме 2017 г. с надежда за мир и по-добро бъдеще за децата ни. Едновременно с това и с тревога от извънредната нестабилност и рекорден брой криси в Европа и по света. Светът изгуби своя баланс и ще отнеме време, докато бъде установен нов, устойчив ред, отбеляза той.

"Кой би предположил преди три години, че граници в Европа ще се местят със сила? Кой би предположил преди две години, че вълна от бежанци и мигранти, търсещи спасение и по-добро бъдеще, ще залее Европа? Кой би предположил само преди година, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз?

Големият въпрос днес е кой пише историята.

На 1 януари 2017 година ще отбележим 10 години от присъединяването на България към ЕС – едно безспорно историческо постижение. Днес България е надежден съюзник в НАТО”, каза още държавният глава в обръщението си.

"Щастието и демокрацията не са крайна спирка, те са начин на пътуване. Върховенството на правото се отстоява ежедневно и от всеки. Залисваме се по силни лидери и популисти. Силата обаче е нетрайна, докато мъдростта и добрината са непреходни. Добре е да дадем път на политиците с морал и достойнство”, подчерта Росен Плевнелиев.

Водещи

Най-четени