Плевнелиев заръча: Честни и позитивни избори 06.09 | 13:20

Тежко партийно противопоставяне съпровожда предизборната кампания, смята той

От Теодора Кокаланова

Вече добре знаем кой срещу кого е и срещу какво е, кой с кого не би се коалирал, очернен е всеки опонент. Призовавам политиците към смирение и позитивна кампания кой за какво е, кой какво ще обещае и свърши в интерес на народа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изявлението си по повод предстоящите на 5 октомври предсрочни парламентарни избори.

"В стартиралата предизборна кампания политиците отново ще се състезават за доверието на избирателите. Различното е, че тази кампания се провeжда във втора година на тежко партийно противопоставяне, нестабилност, остри политически сблъсъци, а не сблъсък на идеи и концепции", каза още Росен Плевнелиев.

Според него политиците, отчитайки всички аспекти на усложнената политическа обстановка в страната и съзнавайки своята отговорност пред нацията, трябва да се обединят около необходимостта да подкрепят дългосрочни приоритети и извършат неотложни реформи, за да гарантират стабилност и икономически растеж.

"Политическото обединение за провеждането на неотложните реформи, ще позволи да се мобилизира целият ресурс на нацията. България ще бъде силна и богата държава само чрез приемственост и надграждане", заяви Плевнелиев.

Според него доверието предполага истинност, а не трикове. "Сигурен съм, че това е печелившият модел на предизборната кампания през 2014 година - да кажем какво е състоянието на държавата, да предложим решения и да изпълним всичко, което сме обещали", заяви той. 

От свое име и от името на народа президентът Росен Плевнелиев изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, които природното бедствие взе в изминалите часове, съобщиха от прессекретариата на президенството. Държавният глава призова за солидарност към пострадалите от наводненията съграждани. "Само с човещина, кураж и воля ще се справим с последствията от бедствието", заяви президентът.

Росен Плевнелиев увери, че където е необходимо, ще бъде насочен целият ресурс на държавата в помощ на бедстващите региони и граждани. 

Най-четени