Плевнелиев изнесъл 1,5 млн. лв. зад граница, за да си пазарува гръцки имот 14.10 | 08:01

Строителният предприемач в начинанието била офшорката "Инокс"

От Христина Рафаилова

Президентът Росен Плевнелиев е изнесъл 1,5 млн. лева неясно как през българската граница, за да си купи къща в Гърция. Това става ясно от разследване на TV7. 

Екипът на медията засне собствеността на държавния глава, която представлява няколко доста луксозни сгради. Имотът разбира се е добре охраняван.

Според местните семейството на Плевнелиев е придобил доста изгодно имота. Преди това той принадлежал на трима души, между които нямало съгласие за продажбата.

Адвокатите  са водели отделни преговори с всеки един от тях. Така на собствениците са предложени по 700 000 евро. Срещу тази сума президентът е придобил  5 000 кв м земя и 3 сгради.

Строителният предприемач е вече добре познатата офшорка "Инокс”, която все още е собственост на първата съпруга на Плевнелиев – Вероника. 

От телевизията подчертават, че през 2007 г. е прието изискване суми над 10 000 да се декларират при изнасяне от през граница. Приложението  му обаче са забавя, като парите за къщата са изнесени, без да се впишат в регистър на митниците, както е повелявало изискването.

Възможен вариант бил разплащането да е станало чрез сметките на "Инокс”.

Водещи

Най-четени