Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите на институциите 24.02 | 14:51

С тях ще се запознаят и членовете на КСНС

От Диана Цветкова

Президентът Росен Плевнелиев изпрати исканията на протестиращите граждани до Народното събрание, председателите на парламентарните групи и Министерския съвет в оставка.

Исканията им са изпратени и до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност, който ще заседава във вторник (26 февруари) и до други компетентни органи, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

"Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава", е мнението на държавния глава.

Президентът апелира всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите. "Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовия ред в държавата и да се гарантира стабилността на България", коментира още Плевнелиев.

По-рано той излезе при протестиращите пред Министерството на икономиката граждани, за да чуе исканията им. Там обаче беше освиркан от множеството.

Държавният глава призова събралите се демонстранти да докажат, че вярват в демократичните ценности и в бъдещето на България и гарантира, че ще бъде отговорено на желанието им за диалог.

Той гарантира, че представители на протестиращите ще влязат в планирания обществен съвет, заедно със синдикати, работодатели и други граждански организации. Съветът ще бъде свикан още следващата седмица.

Водещи

Най-четени