Плевнелиев отново домакинства на вечерята ифтар 17.06 | 16:55

Събитието е по повод мюсюлманския празник Рамазан Байрам

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев отново ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам на 18 юни, обявиха от прессекретариата му.

На празничната вечеря са поканени да присъстват представители на всички традиционни вероизповедания в България, лидери на парламентарно представените политически партии, представители на дипломатическия корпус, учени и хора на изкуството.

"Президентът Росен Плевнелиев провежда редовен диалог с представители на традиционните вероизповедания в България. Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание", изтъкват от президентството.

Вечерята-ифтар ще бъде организирана от президента за втори път. През миналата година, събитието мина без скандали, но 2013 година не беше така. Тогава българските журналисти не бяха допуснати на събитието в Пловдив, организирано от мюфтийството

Така и не стана ясно какви теми са били дискутирани на вечерята предвид присъствието на Росен Плевнелиев, Касим Дал и Корман Исмаилов. След това обаче държавният глава бе обвинен от политическите си опоненти, че е продал националните интереси.

Водещи

Най-четени