Плевнелиев приветства решението на ЕС за "Хизбула" 22.07 | 15:58

По думите му Европа е показала, че е безкомпромисна

От Елица Елефтерова

Съветът на министрите на външните работи на Европейския съюз взе днес решение за включването на военното крило на "Хизбула" в списъка на Европейския съюз с терористични организации.

Президентът Росен Плевнелиев приветства това решение, което е плод на съвместните усилия на държавите членки на ЕС и на партньорските служби в защита на сигурността на гражданите.

Според него това решение се основава и на задълбочения анализ на голям обем информация за дейността на хора, свързани с терористична дейност на територията на ЕС.

 

"Нека никой да не подценява решимостта на Европейския съюз да защити сигурността на своите граждани и на пребиваващите на територията му, казва в съобщение до медиите президентът.

По думите му Европа е показала, че е безкомпромисна спрямо всеки, който се опитва да посегне на живота и да застраши сигурността на невинни граждани на нейна територия.

Днешното решение е и силен сигнал, че Европейският съюз ще продължи да работи съвместно с ливанските институции и да подкрепя демократичните процеси в страната.

Водещи

Най-четени