Плевнелиев ще е в Полша за годишнината от края на Втората световна война 05.05 | 15:50

След като отказа да участва в честванията на Червения площад, президентът отива по същия повод във Варшава

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение на 7 май в Полша, където ще участва в конференция, посветена на 70-ата годишнина от края на Втората световна война и уроците от нея. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът отказа да участва в тържествата в Москва на 9 май.

В конференцията ще участват държавни ръководители на европейски държави, както и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, и председателят на Европейския Съвет Доналд Туск.

В Европейския център "Солидарност" в Гданск държавният глава ще участва в дискусия на най-високо държавно и правителствено ниво на тема "Европейската интеграция като урок, научен след Втората световна война. Какво означава това днес?" и ще направи изказване по темата. По-късно президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемония по запалване на свещи пред Паметника на загиналите работници в корабостроителницата през 1970 година.

Държавният глава ще участва и във възпоменателна церемония на полуостров Вестерплате, където започват първите военни действия в началото на Втората световна война.

Водещи

Най-четени