Пневмония уби 5-годишно дете, диагнозата била скарлатина 27.01 | 11:57

Детската градина на починалото дете в Сливен е в паника

От iNews.bg

5-годишно дете в Сливен почина от тежка бронхопневмония с плеврален излив и сепсис. Това съобщи по bTV Мария Иванова, директор на детска градина "Синчец" в сливенския кв. "Клуцохор", която детето е посещавала.

Момченцето е посещавало тази детска градина. Миналия четвъртък то вдигнало температура и възпитателките повикали майка му да го прибере. В понеделник майката уведомила учителките в забавачката, че момченцето е болно от скарлатина и представила бележка от педиатъра на детето. Същата вечер обаче детето се влошило и въпреки усилията на лекарите то издъхнало.

Смъртта на детето уплаши родителите на останалите деца от групата и днес от общо 29 деца в забавачката били доведени само 6.

"Искам да успокоя всички родители, че повод за притеснение няма. На всички деца бяха раздадени бележки до личните им лекари да им бъде взет гърлен секрет, като досега нито едно дете не се е върнало с положителен резултат.

Така че момченцето, с което се случи тази трагедия, е единственият случай с поставена диагноза скарлатина. Нашата информация всъщност е, че това, което е довело до фаталния изход, е тежка бронхопневмония с плеврален излив и сепсис", обясни Мария Иванова.

Психолози ще разговарят с родителите на децата от детската градина, която остава под карантина. Очакват се и данни от Районната здравна инспекция дали правилно е поставена диагнозата за скарлатина на момченцето.

 

Водещи

Най-четени