По 6 години ще лежат биячите на 3-годишния Христо 10.02 | 18:44

Патрик Първев и Александър Данов бяха осъдени да платят и общо 120 хил. лева

От iNews.bg

Общо 12 години затвор получиха Патрик Първев и Александър Донов, които бяха арестувани и обвинение в нанасяне системен побой на 3-годишния Христо Велински. Те е трябвало да се грижат за детето, докато майка му е била в чужбина. Днес Софийски градски съд осъди двамата младежи на по 6 години затвор. Двамата трябва да изплатят и по 60 хил. лева обезщетение на пострадалото дете, предаде БГНЕС. Първев и Донов бяха признати за виновни по обвинението за нанасяне на тежка телесна повреда. Софийският градски съд обаче ги оправда по обвинението за опит за умишлено убийство на детето.

Прокурор Павел Панов заяви в залата, че лекарят, който е прегледал детето след поредния побой, е бил категоричен, че множеството синини по телцето на момченцето не са от падане от леглото, както двете момчета твърдят, а са от различно време, което показва системен побой над него. В рамките на днешното съдебно заседание бяха показани и видеокадри, снимани с телефон, от които се вижда малкото момче да седи на стол пред мръсна маса, върху която има дъска с едно парче салам върху нея. Детето е протегнало ръчичките си около дъската.

В един от десетте записа се чува гласът на едно от момчетата, което му казва: "Обръщай се към чинията си” в момент, когато детето иска да промени позицията си или просто да стане от стола. Обясненията на момчетата за синините на детето са били, че то е паднало от леглото, където спи. Като следствие от побоя детето е станало агресивно, имало е проблеми със съня, а ударите върху тялото на 3-годишното дете могат в бъдеще да предизвикат здравословни проблеми.

Водещи

Най-четени